INTRODUKTION

Dessa villkor ("Villkor", "Avtal") är ett avtal mellan RYJC AB, med svenskt organisationsnummer 559194-1884 ("RYJC AB", "oss", "vi", ”våra” eller "vårt") och dig (" Användare ”,” kund ”,” konsument ”” du ”eller” din ”). Detta avtal anger de allmänna villkoren för din användning av webbplatsen www.reyian.com och dess produkter och / eller tjänster (”Webbplats”, ”Produkter” eller ”Tjänster”). Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats godkänner du våra villkor, detsamma gäller när du gör en beställning.

REYIAN® och RY® (logotyp) är registrerade varumärken som ägs av RYJC AB.

BEKRÄFTELSE

När din beställning har mottagits skickar vi en elektronisk faktura till din e-postadress som en bekräftelse på ditt köp, som även fungerar som ett garantibevis på ditt köp. För att kunna kontakta oss om ditt köp är det viktigt att du sparar det här e-postmeddelandet.

BETALNING

Du kan betala din beställning antingen med kredit- eller betalkort. RYJC AB lagrar inga kortnummer. Banktjänster och transaktioner hanteras av Klarna Bank AB med svenskt organisationsnummer 556737-0431, (klarna.com). Klarna erbjuder även olika finansieringsalternativ.

Som nämnts ovan hanterar Klarna våra transaktioner, vilket kan göras med Visa, American Express eller Mastercard. Alla transaktioner går med säker kryptering, vilket innebär att kortuppgifter skickas direkt till banken, bara din bank har tillgång till denna information.

Inga extra avgifter för kortbetalningar debiteras från oss, dock kan din bank eventuellt debitera extra avgifter.

Om du betalar med kredit- eller bankkort gäller både våra köpevillkor samt dina kortvillkor. Om betalningen misslyckas efter att du har skickat din beställning annullerar vi din beställning automatiskt.

SKATTER

Priserna som visas på webbplatsen är inklusive svensk moms. För beställningar vars destination är utanför EU tas moms bort vid utcheckningen. Dessa beställningar kan vara föremål för lokal moms, importtullar och / eller skatter när ditt paket når sin destination. Kunden ansvarar för att betala sådana importtullar och skatter. Detta belopp varierar från land till land, därför har RYJC AB ingen kontroll över dem och kan inte heller förutsäga beloppet.

Vi rekommenderar att du kontaktar ditt lokala tullkontor för mer information.

KAMPANJKODER

Om du har en kampanjkod måste du använda den under utcheckningen. Vi accepterar inte kampanjkoder efter att köpet har slutförts.

PRODUKTBESKRIVNINGAR

Vi förbehåller oss alla rättigheter att justera priser (som kan innebära merkostnader, ändra produktinformation, såsom produktbilder, texter och / eller erbjudanden, utan föregående meddelande. Produktbilderna och informationstexterna på webbplatsen och i våra broschyrer återspeglas för att beskriva produkterna på bästa sätt, dock kan fel inträffa. Exempelvis kan enhetens färginställningar bidra till att bilders färger representeras olika från enhet till enhet. Därför bör alla bilder endast ses som illustrationer.

Ibland kan det finnas information på webbplatsen som innehåller typografiska fel, felaktigheter eller utelämnanden av information som kan relatera till produktbeskrivningar, priser, tillgänglighet, kampanjer och erbjudanden. Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella fel, felaktigheter eller utelämnanden och att ändra eller uppdatera information eller avbryta beställningar om någon information på webbplatsen är felaktig när som helst utan förbehåll.

LEVERANS

Vi levererar globalt.
Leveranser sker i första hand med DHL och UPS, med förbehåll för ändringar.

LEVERANSTIDER OCH ANSVAR

Normalt skickar vi din beställning inom två arbetsdagar, men under helgdagar och under högsäsong kan ledtiden förlängas. Med hänsyn till din geografiska placering kommer leveransen att ske mellan 3-15 arbetsdagar. Om produkten du har beställt är slut i lager eller om du begär en leverans till en avlägsen plats kan leveranstiderna variera.

Vårt ansvar för fel med leveranser är begränsat i enlighet med gällande leveransvillkor för den aktuella leveransen och vad som följer av dessa villkor.

Vår ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på webbplatsen är begränsad till det totala beloppet av din beställning.
Vi tar inget ansvar för indirekta förluster.

RETUR OCH ANNULLERINGAR

Om du vill avbryta din beställning eller returnera dina levererade produkter måste du kontakta oss via e-post, support@reyain.com.

Du har rätt att returnera produkter som du har köpt direkt från vår webbplats inom 14 dagar från mottagandet av produkten. Den måste vara oanvänd och i originalförpackningen med skyddande klistermärken intakta.

Att annullera en beställning som inte har skickats är möjlig, men tänk på att den redan kan vara packad och väntar på transportör, i så fall kan vi inte garantera annullering av beställningen. I ett sådant fall måste du vänta tills din beställning har levererats till dig, hämta ut och sedan skicka den i retur, se vår returpolicy.

GARANTI

Dina REYIAN®-produkter garanteras av oss.

Alla underförstådda garantier som anges nedan är begränsade till 24 månader från inköpsdatumet.

Vår garanti täcker endast tillverkningsfel på själva urverket (mekanism, boett, kristall). Andra delar än ovan täcks inte av denna garanti. Dessutom är produktgarantin endast giltigt i ägarskapet till den ursprungliga ägaren efter oss, inga begagnade produkter eller 3:e partsägare av något slag har någon garanti. Om du behöver använda garantin, vänligen kontakta oss via e-post på support@reyian.com. Ge e-postmeddelandet ”Garanti” och ange ditt namn, adress, ordernummer och en detaljerad beskrivning av problemet. Returfrakt betalas av dig och om garantin är giltig återbetalar vi dig. Vi returnerar din produkt om vi inte hittar några beskrivna defekter som omfattas av garantin och debiterar dig för returfrakten.

Observera att kunden är ansvarig för reparation / byte av delar samt kostnader för detta i följande fall, även under garantiperioden.

Fel eller skada orsakad av följande:

Vatten, eld eller någon form av naturkatastrof.

Estetiska förändringar orsakade av normalt slitage och åldrande.

Saknaden av giltig dokumentation för at styrka ägandeskap samt köp direkt från oss (orderbekräftelse via e-post med fullständig information).

Felaktig användning eller slarv (bucklor, trasig kristall/glas etc.)

Batteribyten.

Om det bedöms att vissa delar behöver bytas ut och originaldelar inte finns tillgängliga, förbehåller vi oss rätten att använda oss av likvärdiga delar som lämpliga ersättare.

 

Garantin täcker inte följande och är inte begränsad till:

Saknad, raderad, ändrad, förfalskad, ersätt, vanställt eller oläsligt serienummer

Skador på grund av obehörig reparation, service eller ändring

Kristall (glas), batterier och remmar

Vattenskador

Bevis på skada av något slag som orsakats av en olycka, felaktig användning eller felaktig hantering av någon del av produkten eller tillbehör, hantering som strider mot instruktionerna eller riktlinjerna som medföljer produkten, brist på vård eller felaktigt underhåll, manipulering, missbruk, slitage eller någon annan faktor än en defekt i produktens del eller hantverk som kan härledas som ett fabrikatsfel.

Om du vill rapportera en skada måste du göra det inom 60 dagar från upptäckten och inom garantin, annars är garantin inte giltig.

FORCE MAJEURE

RYJC AB befrias från ansvar för underlåtenhet att fullgöra sina skyldigheter på grund av omständigheter som ligger utanför vår omedelbara kontroll, vilket hindrar, försenar eller förvärrar någon skyldighet som RYJC AB har enligt detta avtal, såsom ändringar i lagar och förordningar, eller i tolkningen därav, myndighetshandlingar, krig, krigshandlingar, arbetstvister, blockader, allvarliga olyckor, naturkatastrofer dåliga transport- och väderförhållanden, pandemier och valutarestriktioner. För att undantas i enlighet med denna klausul ska RYJC AB utan dröjsmål meddela kunden.

KLAGOMÅL

Vi rekommenderar att du noggrant inspekterar dina produkter efter att ha mottagit dom. Om du hittar någon synlig skada på emballage när du tar emot produkten måste du rapportera den till transportören samma dag och sedan rapportera den till oss. Om du ser ytterligare skador efter uppackning av produkt eller om det är fel produkt måste du rapportera det till oss inom 14 dagar.

Skicka klagomålet, inklusive beställningsnummer, foton och information som kan vara av intresse för klagomålet, till support@reyian.com. Normalt svarar vi inom två arbetsdagar men omständigheter utom vår kontroll gör att det i vissa fall kan ta längre tid.

RYJC AB kommer, om möjligt, att ersätta den skadade produkten med en ny produkt av samma modell, annars får du återbetalning. Om den returnerade produkten inte skadas returnerar RYJC AB den till kunden och ändrar kunden för extra hanteringsavgift (300 SEK) plus fraktkostnader.

Observera att om du returnerar skadade varor till oss; du måste packa dem noggrant, ansvaret för produktens / produkternas tillstånd ligger i dina händer tills vi tar emot dem.

INTELLEKTUELL EGENDOM

Alla varumärken, logotyper, bilder och texter är immateriella rättigheter. Material som publiceras på webbplatsen och i andra tryckta format tillhör RYJC AB eller dess dotterbolag eller licensgivare och skyddas av lagarna om immateriella rättigheter. All användning av vårt material eller dess innehåll, inklusive lagring eller kopiering av innehåll helt eller delvis, förutom för personligt, icke-kommersiellt bruk, är förbjudet utan skriftligt tillstånd från RYJC AB.

ANVÄNDARINNEHÅLL

Du kan läsa mer om hur vi använder personuppgifter och hanterar användarinnehåll under sekretesspolicyn.

ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL

Vår hemsida kan inkludera användargenererat innehåll från exempelvis sociala medier.
Vi tar inget juridiskt ansvar för sådant material.
I det fall misstanke om ett upphovsrättsintrång eller intrång i annan rätt, eller av annan anledning skulle känna dig krängt av hemsidan, vänligen kontakta kundservice.

PERSONLIG INFORMATION

När du handlar på webbplatsen kommer vi att spara en del av dina uppgifter för att genomföra ditt köp. RYJC AB behandlar all personlig information konfidentiellt. Du har rätt att begära åtkomst till dina data och om det är något fel kan du ändra eller ta bort det. RYJC AB kan också använda cookies, till exempel för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Du kan läsa mer om hur vi använder personuppgifter och cookies under sekretesspolicyn.

ÄGANDERÄTT

Produkt(er) förblir vår egendom tills produkten / produkterna har betalats i sin helhet.

BEDRÄGERI

Alla bedrägeriförsök rapporteras till polisen.
Om misstankar uppstår att en order har gjorts med falsk identitet och / eller i en annan persons namn utan samtycke, kommer vi att rapportera detta till myndigheterna samt avbryta lagd order.
Detsamma gäller misstänkt bedrägeri.

GÄLLANDE LAG, JURISDIKTION OCH TVISTER

Dessa villkor regleras (i den utsträckning lagen tillåter) av och tolkas i enlighet med svensk lagstiftning och du godtar härmed dom svenska domstolarnas exklusiva jurisdiktion.

UPPSÄGNING

Om vi misstänker att du har brutit mot dessa villkor förbehåller sig vi oss rätten att utan föregående meddelande säga upp ditt konto och/eller anknutna användningsområden av vår webbplats eller andra kanaler.

ÄNDRINGAR

RYJC AB kan ibland ändra dessa villkor. När en produkt beställs från oss, kommer de allmänna villkoren som gällde vid den tiden att bilda ett avtal mellan de två parterna, dvs. RYJC AB och dig. Granska villkoren när du kan för att hålla dig uppdaterad vilka villkor du har godkänt.

Dessa villkor uppdaterades 2020-10-20.
Gratis frakt
Säker e-handel
Kundvagn cart 0
You have successfully subscribed!
sv